mandag 29. desember 2008

Juletid i Australia






Hei,

Det er nå lenge siden vi har kommet med blogginnlegg, and for that we apologize. Det betyr ikke nødvendigvis at vi har vært late, men at det har skjedd mye i det siste. Samt at leiligheten vår har blitt local hangout for svensker. De tre som bor her har nemelig 2 venner som bor på hostell i downtown Sydney, og de er her konstant, og ikke nok med det så har en annen kompis akkurat kommet til Australia, så han skal tydeligvis bo her et par dager. Så det er ikke ofte at internett er ledig og det er litt vanskelig å konsentrere seg med å skrive blogginnlegg med 6 svensker vandrende rundt deg og stiller ofte gjentatte spørsmål som:

«Skal ni ute och surfa i dag eller?» ofte etterfulgt med en «Det er bra vägar»
Eller «Skal ni ute och festa», «Skal ni til junctionen». Det og gjentatte fraser er det vi kommuniserer med dem. Hver gang en av oss drikker en cola, oftest Andreas though. Sier de «Cåla !:D» eller om vi går til rommet sier de «Bed bugs! :D».

Anyways, hva har vi gjort den siste tiden? Jo.

Lille juleaften. Lille juleaften var det julegavehandling som stod på agendaen. Jeg tok bussen opp til Westfield, et veldig, veldig stort kjøpesenter og begynte å vandre. Og vandre, og for å være sikker så vandret jeg litt til. Hva i alle verden skulle jeg kjøpe i gave til Randi-Lise? Hun hadde jo vært mindre konkret med hva hun ønsket seg en teite foreldre som svarer «Snille unger». Anyhow, etter 1-1 /2 time vandring begynte jeg å få ideer. Jeg kjøpte da følgende:

4 liter vin, altså goon.
1 stk muffinsform
1 stk muffinspakke
35min Shoulder, neck and back massage.
1 stk bok fra yndlingsforfatteren hennes. «Marian Keyes – Angel»

Kom hjem seint, vi laget spiste mat og så på tv.

Lille juleaften stod jeg opp klokken 8, og snakket med familien på Skype, fikk se juletreet og slikt, skikkelig koselig. Etter det koblet jeg laptopen min opp til Tven og spilte julemusikk og begynte å rydde og vaske til jul. Vi hadde gjort en del på forhånd men ikke tatt svenskenes rot, så det var det vi måtte gjøre juleaften morgenen da. Etter ei lita stund stod også RL opp, vi fortsatte å vaske. Dagen gikk med på å tilbrede kalkun og fløtegratinerte poteter, som foresten var vanskelig å finne og vanskeligere å forklare på engelsk «We're looking for, like, ehm, er, potatoes, in, er, like a sauce, no, more like a cream, made out of, ehm, Milk, its a milkproduct cream, but not really milk, but a like a bi-product, i dont know whats it is called». Etter å ha blitt hendvisst opp rangstigen på Coles, ble vi endelig hendvist til manageren, som endelig skjønte det. Vi så film fram til vi skulle spise, rundt 6 tiden. Maten var god å nokså vellykket, vi åpnet gavene og vendte nesa for å besøke Oda og gjengen oppå i 16manns-huset. Der så vi litt på tv fram til de åpnet julegavene sine. Ganske koselig men uvandt juleaften.

Av Randi-Lise fikk jeg:

1 stk popcorn-boks av plast :D
1 stk popcorn-pakke
1 stk Havanas Flipflops! :D
1 stk 30pakk colabokser
1 stk dvdfilm med «Man on fire» og «Lord of War». 2 utrolig bra filmer

Må si meg godt fornøyd:D

1. Juledag var det ikke noe besøk til bestemor for å spise pinnekjøtt. Men «Sunburnt Christmas», en stor fest nedpå Bondi Beach som vi hadde betalt 65$ hver for. Det hele var en stor skuff og vi tilbringte heller resten av den dagen og deler av kvelden på gresset vedsiden av. Mye koseligere. Var foresten med Oda og gjengen da og. Etter politiet jagde vekk alle, dro vi opp til vår leilighet for å fortsette festlighetene enda litt før vi skulle dra ut. Svenskene var hjemme og alt så til å gå bra. Før vi skulle dra ut skulle jentene opp i huset for å skifte og saker, svenskene spurte om de kunne «Følja med» ut. Vi sa ja. Da vi kom til huset satt vi oss på stua og ventet. Alle untatt svenskene som satt seg på verandaen istedet. Etter en stund hadde jentene ombestemt seg og ville ikke dra ut likevel. Alle var nå i stua. Men hvor var svenskene? De hadde bestemt seg for å gå å snoke igjennom sakene på rommene til jentene. De hadde gått inn og fiklet på ting og begynt å ta hår-produkter da de ble busted av Øyunn, som kastet de ut av rommene. Randi-Lise fikk med seg det her og ba de gå. Mersom «Get the fuck out». De begynt like «Are you kidding? We where only fooling around». Randi-Lise gjentok seg selv med ekstra trykk på ordet Fuck.

Dagen etterpå ble det krangling, hvor de var sure fordi vi hadde blitt sure på dem. Logisk. Vi forklarte dem hvor disrespektfult det var, men de forstod enda ikke hvorfor det var galt. Dumme svensker.

Ellers, så var vi enda ikke kvitt bedbugs, så det kom enda en spraying på lørdagen nå. Fant mange, mange, mange. Håper vi er kvitt dem nå.

-Andreas, som ikke orker å lese gjennom å lete etter feil, så ha meg unnskyldt skrivefeil :D

3 kommentarer:

bRO sa...

serr, bli så evi provosert av de svenskan. bare drit i de. dere skal jo ikke bo der så mye lengre, ska dere?

EatPete sa...

Hei. Ser at det har vært julestri,vasking,rydding og pynting. Julepynt var det også,så koselig ut. Fint at det ordnet seg med fløtegratinerte poteter,det er viktig å ikke gi seg. Litt annerledes jul for dere i år. Det var mange fine bilder fra strand-turen,lite snø og vinter der ja! Dårlig med snø her også nå,men det kommer nok. Husdyrene deres er ikke lekre nei!! Vi ønsker dere en fin nyttårsaften i Sydney,har sett på tv at det er ganske flott der da. Vi er spente på hvor og hva det nye året bringer dere,så vi følger med inn i 2009. GODT NYTT ÅR!

jumpingaustralia sa...

Ja, vi prøvde så godt som mulig =) Mm, er glad for at vi fant det til slutt, ble litt redd for at vi ikke skulle finne det i et par minutter =D hører på nyheteren at det var over 1,5 millioner samlet på langs vannet i sydney for å se fyrverkeriet.. Ja, det er litt rart å feire jul om sommeren fo første gang i mitt liv. Godt fornøyde med nyttårsaften ble vi, mye folk og fint fyrverkeriet =D Godt nytt år ! :D