torsdag 13. november 2008

Siste dagene i Hong Kong



Hei,

Klokken er nå 18:24 lokal tid og vi har nettopp kommet hjem fra en lang dag og en komplisert pizza
bestilling. Sist vi bestilte fra «Pizza Express» fikk noe veldig uventet og ikke akkurat det vi bestilte. Så nå er vi veldig sultne og spente på hva vi får. Visste seg at vi ikke får pizzaen før 1 time. Doh, downer. Sist vi spiste var noe brødmat til frokost, så sier seg selv at vi er sultne.

I dag var vi flinke, Andreas mest. Og stod opp 10:00 (RL ville sove litt lengre). Etter jeg var ferdigdusjet satte jeg på tv'n på kinamann tv på fullt volum. Hun våknet. Vi dro deretter og kjøpte noe brødmat på «Best Baker», 1 rundtstykke og 2 mjuke «salt bread» hver. Samt smørost. Nam.
Mye bedre enn den ekle skinka og osten jeg tidligere fortalte om iallefall. Etter vi hadde smulet ut hele senga dro for å lete etter Nike Outlet og Ralph Lauren Polo outlet. Vi tok t-banen til «Kwun Tong». I utdelen av Hong Kong. Visste seg at Outleten hadde flyttet minst 3 ganger siden google hadde oppdatert. Så den fant vi ikke. RL dro på sadface. Hun ville ha nye sko nemelig. Joggesko. Så dro vi til outlet #2. Polo sport. Trodde vi. Etter en lang gange fant vi ut at det også hadde litt flyttet. Outlet var det. Men kanskje ikke helt riktig type klær? Ullgensere og klær for barn. Da dro Andreas sadface.

Sliten var vi, men dro inn til Sosse-Kong. Vi dro inn på en Armani-butikk, men ble fort irritert av at vi hadde to damer hver som fulgte oss og spratt fram med en gang vi visste interesse for et plagg. Dyrt var det også.

Andreas ville se panda-bjørner. RL ville ikke. Andreas latet som det var helt O.K. RL fikk dårlig samvittighet og tok Andreas med til dyreparken. THERE WAS NO PANDAS. Men noen andre kule dyr og fontener. BUT NO PANDAS. Disse kineserene kan å lage parker. Og de liker også å sove i dem. I dag har vi sett så mange sovende kinesere at vi vurderer å lage et foto-album med navn «Hong Kong – The City That Always Sleeps».

Etter en nokså lang parktur bestemte vi oss for å dra opp i Hong Kongs høyeste bygning å ta bilde av byen. Randi-Lise ble nektet adgang. Andreas ble sendt opp. Det kuleste med det hele var at heisen var rask. Altså var utsikten dårlig. Fikk bare komme opp i 55. etasje, ble plassert i et lite rom hvor vi turister kunne ta bilder. The Peak var mye kulere. Jeg dro ned igjen, og på veien ned telte jeg hvor lang tid det tok. 27 sekunder. Randi-Lise var ikke så begeistret av den raske farten som meg. Vi dro videre.

Vi tok ferja over til Hong Kong mainland, Kowloon. Deretter tok vi buss #7 til der vi bor og dro opp til hotellet og bestilte pizza. Som ikke kommer før en time. We hungry R.

Er kun et dager igjen i hva som blir sagt å være verdens dyreste by. I morgen er det Nintendo DS-spill, joggesko og henting av dress på agendaen. Deretter skal vi ut å spise en bedre middag, for så å dra hjem å rydde. Lørdag klokken 12:00 må vi være sjekket ut av hotellet. Men flyet går ikke før 19:00 lokal tid. Det vil si at vi må drepe 7 timer med bagasje på slep. Da venter en lang flytur, 9 timer. Og enda mere tidsforskjell. Vi lander 04:00 Hong Kong tid. 22:00 i Norge og 07:00 i Sydney, Lokal tid. Ble mye tall til dere der.

Vi har hatt det veldig fint, og opplevd veldig mye hittil og gleder oss til å se hva som er i vente for oss i Sydney, Down under.

Neste oppdatering kommer ikke før vi er i Australia. RL: «ikke freak ut pappa om du ikke høre fra oss på et par daga, vi leve sikkert»

Glad i dere alle og vi savner dere.

6 kommentarer:

HHJ sa...

Takk for nyheter. Fint at dere lar oss være med på reisen på denne måten. Det setter vi umåtelig pris på.
Her hjemme er det omtrent som da dere dro, ingen snø, men enda mørkere og kortere dager, fin temperatur forresten, på plussiden av null.
Skal hilse fra Bestemor og ellers fra alle i huset.
Hadde vært greit med ei lita oppdatering/melding fra Hong Kong Airport før dere tar av.
Hilsen HHJ

EatPete sa...

God tur videre!
Hilsen Eat Pete.

bRO sa...

hvem er hhj? hehe.
konge RL og Moffz. må gå helt chuck norris på rævva t de som skull lag dressn om den ikke e ferdi. da må du ifall få penga tilbake! bra dere har d bra.
gleder meg til neste opp.dat.
enjoy. og moffeloff. ring meg når du lander i skippy-land!

bool sa...

Leser at dere har det fint ja, tenkte meg nok at det var dyrt i HongKong og håper det er noen penger igjen til dere kommer til Australia:) God tur videre, gleder oss til neste oppdatering.

bool sa...

Forresten..., må nok innrømme at dresskjøpet til Andreas har vært samtaleemne hjemme hos oss. Blir jo litt skeptisk når han betaler hele beløpet med en gang. Og vi har lurt på om han får den på fredag eller ikke? Vi er svært spente på å få se et bilde av deg i bloggen Andreas, i ny og skreddersydd dress. Og så må du ta godt vare på RL, hun er snill som tok deg med i dyreparken:) Håper reisen videre i morgen går like "smertefritt" som det har gjort hitill.

jumpingaustralia sa...

HHJ er selvfølgelig selveste Harald Helge Jørgensen :D Altså, when im right, IM RIGHT. 0 problemer med dressen og den ble fin til slutt :D

Takk for at dere kommenterer, det setter vi pris på :)

Ringer deg bro, når jeg lander down unda ! ;D

Hils til alle kjente og kjære. Fra the travelers Andy G and Raly J