fredag 21. november 2008

I Come From A Land Down Under!

Hei,

Yes! Vi har endelig skaffet oss leilighet etter en del leting på www.gumtree.com.au. Vi har totalt tatt turen og sett på 3 forskjellige leiligheter. Vi har et råbra filtrerings-system for å finne godsakene og snacksen der ute. Vi har forstått beskrivelsene. «Comfy apartment» betyr stygg leilighet. «Good location» betyr overpriset og vi holder oss generelt vekk fra «Man seeks boy/girl». Den første leiligheten kostet 170$ pr. person/pr. Uke. Etter litt leting møtte vi en små-shabby kar som har hatt i seg litt for mye røyk, og vi snakker ikke tobakk. Han viste oss en utslitt bitteliten, stygg, nedslitt, råtten, ødelagt og generelt ekkel og urein leilighet. Det var små 2 rom, 1 lite kjøkken (på størrelse med en kott). Visste seg at han skulle sette inn 2 køy-senger innpå hvert rom. Da hadde det kanskje blitt maks 10 cm mellom sengene. Dessuten så ringte 60-tallet og sa de skulle ha tilbake den hullete sofaen sin. Leilighet nr. 2 var på Edgecliff, 30min med buss unna Bondi Beach, og 15min gange til Bondi Junction(typ. Heimdal, bare større). Der møtte vi Dean, en engelsklærer i 30-årene. Han var hyggelig og hadde en relativt fin leilighet. Det var mye positvit og negativt med den leiligheten:

+Billig
+Hyggelig laidback kar, som var englesk. Noe som sa oss at han var ganske ordentlig
+Stort soverom

-Usentral
-Han også skulle bo der og det skulle være stilt 10-11 hver dag
-1. etg og mye krypdyr.

Men det værste var vel at det var usentralt. Dagen etterpå dro vi til Karen, ei hyggelig dame i 40årene som leide ut en bolig, hvor det skulle bo 5mann. Det var den leiligheten vi fikk. Men vi ventet 6 timer før vi fikk svar. Etter vi hadde vært der kom det en gjeng på 5stk. Så kanskje hun heller ville leie ut til dem. Forståelig. Men vi fikk den. Hurra. Flyttet inn i morgen, altså lørdag 22. November. Dæven. Da har vi vært på reise 2 uker. Lenge det.

Iallefall gutter og jenter. Bondi Beach. Søkki for ei strand, ca. 700M lang, hvit sandstrand, en fin strandpromade ved siden. Og nice bølger. Oh boy, we're gonna learn to surf. Vi tenker også på å kjøpe oss surfebrett. Koster ca. 1000Kr for et helt OK surfebrett. Trenger ikke noe pro-brett vi tenker jeg. Ellers så går vi i shorts og t-skjorte i ca 25-30 grader og sol. Hvordan er været hjemme?

Første gang vi dro til Bondi Beach besøkte vi Oda. Fra Øien. Hun tok godt vare på oss og var snill nok til å vise oss hennes «Sharehouse» med 16(?) beboende oppi Bondi Junction. Da så vi litt hvordan standaren var. Jeg og Randi-Lise var jo forberedt på å bo i den førstenevnte leiligheten vi. Så det er jo bra. I Bondi Junction er det et ufattelig stort kjøpesenter, Westfield, med alle slags klesbutikker, mye surfeklær osv. Gleder oss til å tjene penger og kjøpe oss nye ting.

Dessuten er vi fast bestemt på å lage norsk jul i leiligeten vår. Juletre og Hans Rotmo på full «guffe» :D

På mandag begynner jobb-søkinga. Spennende. Vi gruer oss litt da, for vi vet jo trossalt ikke hva som venter oss. Foresten! Så har vi tråløst nett på leiligheten, så blir nok mye mer blogging og bilde-deling da. Så kommer RL sine bilder også på nett når vi har fått ordnet internett-problemene hennes. Er jo så sinnsykt mye styr med den pcn der.

Når vi ikke har noe å gjøre og vil slappe av, ser vi på serier og filmer. Tusen takk Alexander Grande for å ha lagt over masse serier og filmer til oss. We love ya. Randi-Lise er blitt entourage-nerd.

I dag var vi på Akvarium. RL whina hele turen. Hun ville ikke. Hun var litt positvit da vi først kom inn, men hadde mest interesse i å ta bilder av Nemo.

«Å!! Seee! Neemo!! OG DORRRIS! Æ VIL HA BILDE AV DORRIS! OGOGOGOG, SEEE! SE DEN GULE FISKEN!!! DEN ER OGSÅ MED I NEMO! KOOOM! KOM FISKEN, Æ SKA HA BILDE AV ALLE I NEEMO!!! kom fisken. Fisken? FISKEN? Ååeh, hvorfor kommer den ikke?»

Andreas: «Randi-Lise? Kanskje vi skal gå?»

Vi gikk. Så på sharks. Them sharks be big. Gleder meg til vi skal til Sydney Wildlife! Da skal vi kose med en Koala. RL er også mer innstilt på dyrehage enn akvarium. Hu liker ikke akvarium sier hun. Etter det masa hun lenge om å spise. Vi leta lenge, men ikke noe var bra nok. «Æ vil ha SubWay» sa hun. Plutselig flashet noe gult og grønt foran oss. Vi var reddet. SubWay! Andreas bestilte «Foot long, italian herbs & chees brød med chicken teriyaki». Rando-Lise bestilte noe så spennende som «Ham & Chees». Det var godt.

Imorgen er det innflytting. Sitter enda midt i hjertet av Sydney, på «Wake Up!» hostel.

Vi er glade i dere alle sammen, savner dere mye. Men ikke snøen. Enda.

-Andreas og Randi-Lise.

1 kommentar:

bRO sa...

hehe, bra bra! entourage må man ha! hehe.

gleder meg til flere bilder!