fredag 28. november 2008

G'day mate!



Hei,

Nå har vi snart vært borte i 3 uker (ikke lat som dere ikke teller dagene:P)
Det tok litt tid, men nå føler vi oss virkelig hjemme i leiligheten. Det har ennå ikke flyttet noen inn sammen med oss, Jess:P så vi har hele leiligheten for oss selv. Kanskje det er oss og rotet våres som er problemet, men vi velger å tro at det er den dårlige/missvisende annonnsen som ligger ute på gumtree.com.au, det står på en måte at det er 3 mannsleilighet med 2 soverom. Så når de kommer å ser at det skal være 3 på et rom og 2 som bor der fra før, så er det ikke mange som biter på. Men vi klager ikke:P Vi trives:D
I går laget vi taco og inviterte Oda. Vi spiste og så film. Blir mye flim siden været ikke har vært så bra i d siste. Men det skal snu etter helgen, så da blir det bading.

Jobbsøking:

Ja vi har begynt. Men litt nesvøs etter vi snakket med ei som har vært hær i 2 ½ måned og ikke fått seg jobb. Men vi håper det ordner seg. Levert ut noen CV'er, men ikke noen tilbakemelling enda.
Har sett oss ut noen plasser som vi kunne tenkt oss å jobbe på og skal skrive søknad til hver av plassene. Da vi var innom Wake Up!-hostel i dag for å hente post. Taxtfile number og pinkode til Andreas' australske bankkort. Og kun pinkode til Randi-Lise. Hun har fått sitt taxtfile number. Iallefall, det er en vegg der hvor det henger jobbannonser, solgsannonser osv. Der fant vi en som tilbudte 1000$ uken. Men det stod ikke noe om hvordan jobb det er. Men vi skal ringe i morgen og høre.

Vi har enda ikke sett noen farlige dyr (them camelspiders for instance), før i dag. Da Andreas plutselig befant seg på kjøkkenet face to face med noe grønt. To fryktinngytende øyne kikket meg rett inn i øynene. Og jeg i dyrets. Silence. Vi holdt blikket. Stirrekonkuranse. Helt til jeg la merke til to lange svarte følehorn som vibrerte. Jeg ropte på Randi-Lise. Hun kom å slapp ut gresshoppa.

Onsdag var festdag. Etter mye skryt om utestedet «The Eastern» fra Oda. Bestemte vi oss for å sjekke det ut. Oda som fungerer som støttekontakt fortalte oss om en hvitvin som hette «GoldenOak». Vi dro til «Woolworths» for å finne denne, tydeligvis ganske billige vinen. Da vi endelig fant den tok Andreas fram «Dry White»-typen. Randi-Lise pekte på «fruity»-typen og trodde kanskje den var den riktige. Jeg flirte og sa at det var det hvertfall ikke. Den kostet foresten 49,- norske for 4 liter. Vi kom til Oda, satte oss ned og la merke til at vi drakk feil type vin. Det var nemelig «Fruity»-typen som var den riktige. Så vi satte der da med sur/bitter hvitvin istedenfor søt/rund god hvitvin. RANDI-LISE HADDE RETT. Men vi klarte å ha ned nesteparten før vi pekte nesa mot THE EASTERN.

The Eastern. 4 etasjer. Mye folk. Og irriterende staff. Klokken 2 satt vi i taxi på vei hjem. Jeg gikk å la meg mens RL satte seg på skype for å snakke martinpuzn sin. Dagen derpå fant vi ut hvorfor vinen var så billig. Vi kan vel mildt si at vi var litt ekkel form dagen etterpå. Og dagen etter det. Altså i dag. Men nå 2 dager etter er vi endelig i form igjen.

Idag dro vi inn til Sydney for å hente den siste poseten vi har fått, vi hater å innrømme det, men det var drittvær i dag. Søkkblaut ble vi på en 2 minutter gå tur, men som trøst føltes vannet varmt.
I morgen fortsetter jobbsøkingen.

-Skalla og Brunetta

mandag 24. november 2008

"Home, sweet home"

Hei,

Nå har vi nettopp stått opp, litt seint men. Var en lang dag i går, og vi var tidlig opp. Så vi tok det vel litt igjen i dag. Klokken til oss er 13:53, men vi har vært våken en time liksom.

I går var vi på «RSA-kurs». Responsible Serving of Alcohol-kurs. Noe vi trenger for å få jobb på restaurant, bar, hotell og ja. Alle plasser som serverer alkohol. Det er veldig strenge alkohol-regler i Australia. Kan få opp til 11,000$ om man har en veldig full kar, eller dame, på den lisenseRTE plassen. Det startet 10:15 og varte til rundt 1600. Etter det dro vi til Westfield. Det store kjøpesenteret rett oppi gata jeg tror vi nevnte? De er 3-4 svære bygg sammenslått. Der kjøpte vi middag, solkrem og andre nødvendige ting.

Andreas begynte å steke kjøttdeigen mens RL startet og åpne og gjøre klart ting. Da hun åpnet mais-boksen fant hun ut at det var mais-mos, noe som var KRISE, så hun stakk for å kjøpe ordentlig mais på butikken. Og skittles til meg. I love them skittles. Hun kjøpte seg m&m. Etter vi hadde spist den, helt objektivt, nydelig maten, satt vi på filmen vi hadde leid. Brooklyn Rules. En mafia-film. Den burde dere se. Var ganske bra. «Turtle» fra Entourage spilte i en av hovedrollene.

I dag står skriving av CV og frisør på agendaen. Andreas skal klippe seg kort/skinna. Og Randi-Lise er «TBA – To Be Announced».

I morgen er det jobhunt på G.

-Andreas og Randi-Lise

fredag 21. november 2008

Ny leilighet




Hei,

Henger dere med enda? Vi sitter nå i ny-leiligheten. Eller, backspace. Jeg sitter, Randi-Lise sover, i ny-leiligheten. Enda er det bare vi som bor her, men det kommer 3 til på 3-mannsrommet. Vi håper de er kule, vi håper de er jenter og vi håper ikke de er kinesere. Vi er lei av språket kinesisk språk og mat-lukt nå. Selve kineserne er ålreite, men alt det rundt dem.

Har nå rigget opp anlegget som var med i leiligheten. Kanskje cd-spiller er mer passende beskrivelse. Cd-spillet med radio. Radioen spillet «Listen to you heart», bare så dere vet det liksom. På veien hit kjøpte jeg:

Brus
1kg ost
Skinke
Baguette
Smør

Alt det glemte jeg i taxien. 150,- rett i dass. Men det værste er at jeg hadde gledet meg til å spise for første gang i leiligheten. Men sånn ble det ikke. Tror egentlig jeg har sagt nok, tror nok jeg heller skal la bildene tale for seg. You know what they say, a picture says more than a thousand words.
Foresten, så er den stranda Bondi Beach, 8 min unna her. Der bor vi liksom. :D

-Andreas

I Come From A Land Down Under!

Hei,

Yes! Vi har endelig skaffet oss leilighet etter en del leting på www.gumtree.com.au. Vi har totalt tatt turen og sett på 3 forskjellige leiligheter. Vi har et råbra filtrerings-system for å finne godsakene og snacksen der ute. Vi har forstått beskrivelsene. «Comfy apartment» betyr stygg leilighet. «Good location» betyr overpriset og vi holder oss generelt vekk fra «Man seeks boy/girl». Den første leiligheten kostet 170$ pr. person/pr. Uke. Etter litt leting møtte vi en små-shabby kar som har hatt i seg litt for mye røyk, og vi snakker ikke tobakk. Han viste oss en utslitt bitteliten, stygg, nedslitt, råtten, ødelagt og generelt ekkel og urein leilighet. Det var små 2 rom, 1 lite kjøkken (på størrelse med en kott). Visste seg at han skulle sette inn 2 køy-senger innpå hvert rom. Da hadde det kanskje blitt maks 10 cm mellom sengene. Dessuten så ringte 60-tallet og sa de skulle ha tilbake den hullete sofaen sin. Leilighet nr. 2 var på Edgecliff, 30min med buss unna Bondi Beach, og 15min gange til Bondi Junction(typ. Heimdal, bare større). Der møtte vi Dean, en engelsklærer i 30-årene. Han var hyggelig og hadde en relativt fin leilighet. Det var mye positvit og negativt med den leiligheten:

+Billig
+Hyggelig laidback kar, som var englesk. Noe som sa oss at han var ganske ordentlig
+Stort soverom

-Usentral
-Han også skulle bo der og det skulle være stilt 10-11 hver dag
-1. etg og mye krypdyr.

Men det værste var vel at det var usentralt. Dagen etterpå dro vi til Karen, ei hyggelig dame i 40årene som leide ut en bolig, hvor det skulle bo 5mann. Det var den leiligheten vi fikk. Men vi ventet 6 timer før vi fikk svar. Etter vi hadde vært der kom det en gjeng på 5stk. Så kanskje hun heller ville leie ut til dem. Forståelig. Men vi fikk den. Hurra. Flyttet inn i morgen, altså lørdag 22. November. Dæven. Da har vi vært på reise 2 uker. Lenge det.

Iallefall gutter og jenter. Bondi Beach. Søkki for ei strand, ca. 700M lang, hvit sandstrand, en fin strandpromade ved siden. Og nice bølger. Oh boy, we're gonna learn to surf. Vi tenker også på å kjøpe oss surfebrett. Koster ca. 1000Kr for et helt OK surfebrett. Trenger ikke noe pro-brett vi tenker jeg. Ellers så går vi i shorts og t-skjorte i ca 25-30 grader og sol. Hvordan er været hjemme?

Første gang vi dro til Bondi Beach besøkte vi Oda. Fra Øien. Hun tok godt vare på oss og var snill nok til å vise oss hennes «Sharehouse» med 16(?) beboende oppi Bondi Junction. Da så vi litt hvordan standaren var. Jeg og Randi-Lise var jo forberedt på å bo i den førstenevnte leiligheten vi. Så det er jo bra. I Bondi Junction er det et ufattelig stort kjøpesenter, Westfield, med alle slags klesbutikker, mye surfeklær osv. Gleder oss til å tjene penger og kjøpe oss nye ting.

Dessuten er vi fast bestemt på å lage norsk jul i leiligeten vår. Juletre og Hans Rotmo på full «guffe» :D

På mandag begynner jobb-søkinga. Spennende. Vi gruer oss litt da, for vi vet jo trossalt ikke hva som venter oss. Foresten! Så har vi tråløst nett på leiligheten, så blir nok mye mer blogging og bilde-deling da. Så kommer RL sine bilder også på nett når vi har fått ordnet internett-problemene hennes. Er jo så sinnsykt mye styr med den pcn der.

Når vi ikke har noe å gjøre og vil slappe av, ser vi på serier og filmer. Tusen takk Alexander Grande for å ha lagt over masse serier og filmer til oss. We love ya. Randi-Lise er blitt entourage-nerd.

I dag var vi på Akvarium. RL whina hele turen. Hun ville ikke. Hun var litt positvit da vi først kom inn, men hadde mest interesse i å ta bilder av Nemo.

«Å!! Seee! Neemo!! OG DORRRIS! Æ VIL HA BILDE AV DORRIS! OGOGOGOG, SEEE! SE DEN GULE FISKEN!!! DEN ER OGSÅ MED I NEMO! KOOOM! KOM FISKEN, Æ SKA HA BILDE AV ALLE I NEEMO!!! kom fisken. Fisken? FISKEN? Ååeh, hvorfor kommer den ikke?»

Andreas: «Randi-Lise? Kanskje vi skal gå?»

Vi gikk. Så på sharks. Them sharks be big. Gleder meg til vi skal til Sydney Wildlife! Da skal vi kose med en Koala. RL er også mer innstilt på dyrehage enn akvarium. Hu liker ikke akvarium sier hun. Etter det masa hun lenge om å spise. Vi leta lenge, men ikke noe var bra nok. «Æ vil ha SubWay» sa hun. Plutselig flashet noe gult og grønt foran oss. Vi var reddet. SubWay! Andreas bestilte «Foot long, italian herbs & chees brød med chicken teriyaki». Rando-Lise bestilte noe så spennende som «Ham & Chees». Det var godt.

Imorgen er det innflytting. Sitter enda midt i hjertet av Sydney, på «Wake Up!» hostel.

Vi er glade i dere alle sammen, savner dere mye. Men ikke snøen. Enda.

-Andreas og Randi-Lise.

tirsdag 18. november 2008

Australia Baby!

Hei,

Naa har dere vel ventet lenge paa update fra selveste reisens destinasjon, sitter og oppdaterer paa en australsk pc med australsk tastatur. Saa ikke syt pga "Aa, 0, ae etc" :D

Vi har naa vaert i Sydney siden mandags morgen og har egentlig bare vilt ut fram til naa. I dag har vi ordnet Australsk bankkonto, telefon og skattekort og begynner aa f0le oss som australske beboere. Vi har matchende telefon nr, hvor kult er ikke det?

Andreas australsk telefon nr: 0450736882
RL australsk telefon nr: 0450736881

Give us a call? :D

F0rste natten sov vi fra 12 til 1600, oh-oh. Vi var ganske utslitt, og har jo 4 mnder aa oppleve Sydney paa, saa 0 stress :D Etter det dro vi ut og spiste paa et utested sentralt i Sydney. RL bestilte kylling-burger, og andreas bestilte biff, yummy. Etter det dro vi og sjekket utestedet i kjelleren under hostellet vi bor paa. Mye "Gunnar-musikk", for dere som ikke vet hva det er, saa ere alternativ/indie musikk, eller noe, vet ikke hva man kaller det. Vi tok en 0l i baren, f0lte musikken, danset til 1 sang og gikk aa laa oss. Koselig kveld. Yup.

I dag derimot har vaert en langt mer produktiv dag, vi startet med frokost paa Subway, oh, we missed subway. Etter det dro vi til banken, der fikk vi aapnet australsk konto, og venter naa paa aa faa visa-kortet i posten. 10 days they said. Etter det vendte vi nesa mot et kontor som visstnok leide ut m0blerte leiligheter paa Bondi Beach, hvor vi etterhvert skal bo. F0rste 5 minuttene av samtalen med damen, som hadde bart, fiklet hun bare med telefon og ga oss 0 0yenkontakt. We disliked. Hun sa at det var fullt paa Bondi, men at vi kunne leie 1mannsrom i et saakalt "Sharehouse" for den lekne sum av 5800 i mnden. Dyrt.

Vi snakket med Oda som bor paa Bondi, ei venninne fra skolen hun altsaa. Hun sa at vi kunne lete paa gumtree.com.au, hvor det visstnok skulle vaere mange alternativ. Det var det. Haaper vi finner noe. Det gj0r vi sikkert ogsaa.

Naa er klokken 3 paa dagen til oss, og hva kvelden bringer er fremdeles uvisst. Vi har enda ikke opplevd noe saerlig til sol i sydney, skuffende nok. Men tempraturene er jo langt bedre enn i kalde Kongeriket Noreg.

Randi-Lise: Det hoill det.

Peace out, savner dere alle mye. Lag sn0engler for oss da :D

-Andreas og Randi-Lise _o/

lørdag 15. november 2008

Feil dag.

Hei,

Nå tror vel alle dere at vi sitter på flyet på vei til Sydney. Feil. Da vi bestilte reisen booket vi 7 dager i Hong Kong. Siden vi rundt 12-2 på søndagen regnet vi med det som en dag. Søndag, mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag. 7 dager. Men nei.

Vi sjekket ut av hotellrommet, tok Taxi til flyplassen, ventet 3 timer for å sjekke inn. Da vi kom til skranken sa fyren "Your plane leaves tomorrow". Panneklask. Oppgitt gikk vi ut av køen og prøvde å forstå hva som var feil. Visste seg at da vi bestilte hadde hun booket 7 nettet og 8 dager.

For å ordne opp i dette hadde vi to valg.

1. Ringe hotellet, forklare feilen. Ta taxi tilbake til hotellet med all bagasjen. Sove
der, ha være ute av hotellet før klokken 12, og så dra til flyplassen med taxi.
2. Finne en plass å sove ved flyplassen

Vi valgte nr. 2. Først gikk vi å spurte hvor mye hotellet kostet for 1 natt med dobbelrom.
"2000 Hong Kong" svarte mannen. Nekt. Vi spurte om noen billigere muligheter og ble sendt til en slags Arrival Lounge. for 600 HK$ fikk vi spise og drikke så mye vi ville, dusje, 2 gratis middager, og viktigst, sove. Veldig nice og eksklusiv plass.

Så nå har vi nettopp dusjet oss i VARMT vann med ORDENTLIG stråle. Deil. Sitter i et hjørne med 2 bord og 4 stoler som vi har okkupert. RL har trøbbel med laptopen, så hun sitter på stasjonær, en plass i lokalet, mens jeg sitter på lille søte laptopen min.

Flyet går i morgen klokken 19:20! Det vet vi!

Vi gjorde det beste utav feilen og ble godt fornøyd. Hihi.

fredag 14. november 2008

EXCLUSIVE: Last night in Chinaland



Hei,

Vet vi sa at vi ikke kom til å skrive før vi kom til Australia. Men her får dere EXCLUSIVE ny update. I dag stod vi opp 11:00 lokal tid, stakk å kjøpte frokost, spiste og chillet på rommet. Plutselig var klokken 14:30 og på tide å komme seg avgårde.

Vi tok buss #7 til hovedgaten, Nathan Road, gikk av bussen og vendte nesen mot Kimberly Road hvor «Rick's Tailors» ligger.

Andreas: No e æ spent, våkna et par ganga i natt, e så sjukt spent på dressen.
Innkaster: «Hielo, you want copy rolex?»
Randi-Lise: «Eh, no thanks»
Innkaster: «We have nice clothes too»
Randi-Lise: «Haha, trur d blir bra æ»
Andreas «Joa, æ og liksom. Men ka om d bli dårlig da? Bruk så my speinn på nåkka man ikke blir fornøyd med»

Innkaster hvisker noe med «Rolex» i øret på Randi-Lise.

Randi-Lise: Du bli nok fornøyd. Ok, ikke inn her. Det va her han andre fyren prøvd å lur oss inn.
Andreas: Her er det.

Vi går inn på Ricks Tailors og blir henvendt til sofaen og tilbudt noe å drikke. Andreas er for excited for å drikke noe og takker fint nei. Etter kort tid kommer en av de 6 som arbeider der og viser oss dressen. Førsteintrykket er bra. Fin farge. Fin form. Han gir meg dressbuksen, jeg går på prøverommet og tar den på. Nice. Randi-Lise liker buksen også. Nice sier hun. Han som arbeider der, en ikke-kinamann, hjelper meg på med dressjakka. Ikke så nice. Viser seg at den var for stor. Jeg surner sånn halveis. «It's too baggy» sier jeg. «Too loose?» spør mannen. Jeg nikker. Han begynner å feste masse nåler i dressjakken. Vi skulle komme tilbake Seven Thirty, som mannen sa.

Vi vender mot «New World Centre» hvor jeg kjøpte skoene mine. Rl ville ha hun også. Ikke like, men joggesko. Som hun kan jogge i. Det fant vi. Det og en ny koffert. Husker dere at vi sa at hennes ble ødelagt på veien til Hong Kong? Iallefall. «Beverly Hills Polo Club». Sosse-koffert.

Etter det dro vi hjem for å dusje og ordne oss for LAST NIGHT IN HONG KONG, CHINA.
Etter vi hadde dratt hjem, dusjet og ordnet oss for LAST NIGHT IN HONG KONG, CHINA, dro vi ut for å hente dressen og spise. Dressen var blitt bra. Niice. Vi spiste på Outback Steak House. En Australsk restaurant. Passende ikke sant? Veldig godt og litt dyrt, men det var jo trossalt LAST NIGHT IN HONG KONG, CHINA.

Randi-Lise hadde vekslet 100HKD for å ringe hjem til Martinpus, så med 100 mynter I hånden var rl klar til å ringe. MEN out of order.... så klart:( telefonsamtaler får vente til Australia:) Der skal vi få oss australsk nr. Så dere kan ringe oss så mye dere vil, uten at vi betaler:P

Nå kommer det ingen oppdatering før Australia. Vi b-b-b-blogges.

-Andreas og Randi-Lise.

torsdag 13. november 2008

Siste dagene i Hong Kong



Hei,

Klokken er nå 18:24 lokal tid og vi har nettopp kommet hjem fra en lang dag og en komplisert pizza
bestilling. Sist vi bestilte fra «Pizza Express» fikk noe veldig uventet og ikke akkurat det vi bestilte. Så nå er vi veldig sultne og spente på hva vi får. Visste seg at vi ikke får pizzaen før 1 time. Doh, downer. Sist vi spiste var noe brødmat til frokost, så sier seg selv at vi er sultne.

I dag var vi flinke, Andreas mest. Og stod opp 10:00 (RL ville sove litt lengre). Etter jeg var ferdigdusjet satte jeg på tv'n på kinamann tv på fullt volum. Hun våknet. Vi dro deretter og kjøpte noe brødmat på «Best Baker», 1 rundtstykke og 2 mjuke «salt bread» hver. Samt smørost. Nam.
Mye bedre enn den ekle skinka og osten jeg tidligere fortalte om iallefall. Etter vi hadde smulet ut hele senga dro for å lete etter Nike Outlet og Ralph Lauren Polo outlet. Vi tok t-banen til «Kwun Tong». I utdelen av Hong Kong. Visste seg at Outleten hadde flyttet minst 3 ganger siden google hadde oppdatert. Så den fant vi ikke. RL dro på sadface. Hun ville ha nye sko nemelig. Joggesko. Så dro vi til outlet #2. Polo sport. Trodde vi. Etter en lang gange fant vi ut at det også hadde litt flyttet. Outlet var det. Men kanskje ikke helt riktig type klær? Ullgensere og klær for barn. Da dro Andreas sadface.

Sliten var vi, men dro inn til Sosse-Kong. Vi dro inn på en Armani-butikk, men ble fort irritert av at vi hadde to damer hver som fulgte oss og spratt fram med en gang vi visste interesse for et plagg. Dyrt var det også.

Andreas ville se panda-bjørner. RL ville ikke. Andreas latet som det var helt O.K. RL fikk dårlig samvittighet og tok Andreas med til dyreparken. THERE WAS NO PANDAS. Men noen andre kule dyr og fontener. BUT NO PANDAS. Disse kineserene kan å lage parker. Og de liker også å sove i dem. I dag har vi sett så mange sovende kinesere at vi vurderer å lage et foto-album med navn «Hong Kong – The City That Always Sleeps».

Etter en nokså lang parktur bestemte vi oss for å dra opp i Hong Kongs høyeste bygning å ta bilde av byen. Randi-Lise ble nektet adgang. Andreas ble sendt opp. Det kuleste med det hele var at heisen var rask. Altså var utsikten dårlig. Fikk bare komme opp i 55. etasje, ble plassert i et lite rom hvor vi turister kunne ta bilder. The Peak var mye kulere. Jeg dro ned igjen, og på veien ned telte jeg hvor lang tid det tok. 27 sekunder. Randi-Lise var ikke så begeistret av den raske farten som meg. Vi dro videre.

Vi tok ferja over til Hong Kong mainland, Kowloon. Deretter tok vi buss #7 til der vi bor og dro opp til hotellet og bestilte pizza. Som ikke kommer før en time. We hungry R.

Er kun et dager igjen i hva som blir sagt å være verdens dyreste by. I morgen er det Nintendo DS-spill, joggesko og henting av dress på agendaen. Deretter skal vi ut å spise en bedre middag, for så å dra hjem å rydde. Lørdag klokken 12:00 må vi være sjekket ut av hotellet. Men flyet går ikke før 19:00 lokal tid. Det vil si at vi må drepe 7 timer med bagasje på slep. Da venter en lang flytur, 9 timer. Og enda mere tidsforskjell. Vi lander 04:00 Hong Kong tid. 22:00 i Norge og 07:00 i Sydney, Lokal tid. Ble mye tall til dere der.

Vi har hatt det veldig fint, og opplevd veldig mye hittil og gleder oss til å se hva som er i vente for oss i Sydney, Down under.

Neste oppdatering kommer ikke før vi er i Australia. RL: «ikke freak ut pappa om du ikke høre fra oss på et par daga, vi leve sikkert»

Glad i dere alle og vi savner dere.

onsdag 12. november 2008

Turister på tur



Hei !

I dag er det onsdag, og vi er fremdels i Hong Kong. Byen er relativt liten i areal har vi funnet ut.
Men man kan trygt si at de har god utnyttelse av plassen. Med over 6 millioner bosatte på et areal
ikke mye større en oslo sier det seg selv hvor høye disse bygningene er, dessuten lever de i veldig
små leiligheter. Alle "hus" er faktisk skyskrapere. De 'små' bygningene er minst 8 etasjer høye.
Hong Kongs høyeste bygning er 88 etasjer høye, og i sentrum er ikke resten mye mindre enn det.
Så det er ganske vanskelig å få oversikt over hvor vi er, år det eneste vi ser rudt oss er skyskrapere
og blikede neon lys. Vi har hatt "ok" oversikt de første dagene, men i går rotet vi oss skikkelig bort.
Heldigvis viser det seg at folk her er veldig hjelpsomme, så mens vi stod i et kryss og kikket på kartet,
og så skikkelig turist ut, kom det plutselig en liten en og sa "Hielo, u need help?". Han kikket på kartet,
visste oss hvor vi var, og følgte oss til vi kjente oss igjen. Dåååh tee til han for å si det sånn. Det betyr
takk på kinesisk BY THE WAY.

Når vi går i en gate, hvilken som helst gate. Er det overbefolksomt, ala martnan i Trondheim, bare litt mer.
17 mai kanskje? Noe sånt. Mange iallefall. Det er veldig mange rare og ekle lukter her. Tørket reker lukter
ikke godt for å si det mildt. Mye av maten som lukter så ekkelt kjenner vi ikke igjen engang. Når vi går i gatene
slår det imot oss en ny ekkel lukt hvert 30minutt. Så vi liker buss/t-bane for å si det sånn ;d. Og vi blir alltid
skeptisk og holder pusten når noen av kineserne velger å gå med grønt-sars-bånd. Småparanoid kanskje.

Som sagt bor de veldig lite, for å kompansere med det er det veldig mye parker i Hong Kong, store, fine parker
hvor folk sitter å slapper av. Mye kjæreste-par, og da kikker stakkars Randi-Lise bort og finner sær interesse i sære ting,
for eksempel "åh, se en stein *ta bilde*. Hu savner nok Martin jap.

Tirsdag.

På tirsdag forsov vi oss pga misskommunikasjon, hvor jeg trodde Randi-Lise ville sove videre da vekkeklokka på telefonen
min peip. Da hun sa wioooo, mobilen dine lage rare lyde "..." få den til å stoppe", trodde jeg hun sa "Slå av vekkeklokka,
æ ska søv". Vi snakker begge i søvne, så rare samtaler erke sjeldent. I går sa hu "Andreas Grande, du må få dæ et crew, som
du kan gå rundt med". Jeg forstod ingenting å begynte å flire. Hun ble fornermet å sa "Asso, du skjønne ka æ mene da, æ søv
ikke no sjø". Visste seg at hun spilte "GTA - Grand theft auto" - et spill, i hodet sitt. Haha.

Iallefall, vi dro ut ved 2tiden og bestemte oss for å dra til "The Peak", noe vi ble fortalt at var Hong Kongs største
turist-attraksjon. Vi trodde det var en bygning, for vi ble fortalt at det var bra å ta bildet av Hong Kong derfra. Feil.
Det var et fjell. Vi tok ferja over til "Hong Kong Island", en øy altså. Derfra tok vi buss #15C til "The Peak Tram", noe
Andreas tippa va en gondol. I was right. Det var en gondol. Gondolen første oss til toppen av fjellet, samt "The Terrance",
noe som var et slags bygg på toppen av fjellet. Hele herligheten kostet 48 HKD(kursen ligger på 0.95). Der tok vi bilder
av hele Hong Kong (legger ut bildet så dere kan se). Synet var ekstraordinært og praktfullt. Men vi ble fort lei og dro
ned igjen. Da var det plutselig mørkt. Skillet mellom dag og natt skjer på kort tid. Rett nedover Tram'n var Hong Kong park.
Der fikk vi ta masse fine bilder.

Vi tok t-bane hjem. Under elven/kanalen som skiller byen. Kuuult. Det var på veien hjem derifra vi rotet oss bort.
I dag har vi tatt det rolig, dro til "Best Baker" og kjøpte mat. Rare brød. 2 av tingene smakte ekkelt. Og kaka til RL.
Den luktet plastikk. Sier hun iallefall. Så nå har vi sett "Byggmester Bob" og "SVAMPEBOB" på engelsk. Deilig å høre engelsk.
Så tenkte vi at vi måtte skrive noe til dere i hjemlandet. Vi savner dere alle. I kveld skal vi spise biff! Håper det er godt
og ikke smaker like ekkelt som osten og skinken Andreas nettopp spiste.

Stay tuned, peace out.

-Andreas og Randi-Lise.

tirsdag 11. november 2008

FØRSTE OPPDATERING :D

Hei,

Tipper dere har fulgt spent med på bloggen vår, og trygt "oppdater" hvert femte minutt, men til deres skuffelse har det enda
ikke vært noen oppdatering. Vel, her er den første fra turen.

Etter 24 timer med baby-skriking, damet på flyet som kollapset, vet enda ikke hva som feila hu, mye film og lite søvn
var vi endelig i Hong Kong. Etter 2 min venting på bagasje-båndet hadde Andreas fått bagen og kofferten sin. 20min senere
var det enda ingen grå liten bag dukket opp til Randi-Lise. Plutselig stod det er japse der og så "hielo". Bagasjen var borte.
Den hjelpsomme mannen gikk å leitet men kom tilbake noen minutter senere med en trist fjes og sa "ze loggage is gone :(".

R-L kikket oppgitt på meg og sa "Told you so" og begynte å fylle ut tapt-baggasje-skjema. Med triste fjes gikk vi videre,
men ble stoppet like etterpå av den hjelpsomme kinamannen sa "ze loggage is found :)". Vi ble deretter geleidet til en
plass vi skulle vente. Kort tid etterpå kom han med en relativt ødelagt koffert og sa "here is ur loggage". Andreas
og Randi-Lise ble glad og gikk mot bussen. Bussen nektet å ta imot sedler. Vi surna og tok taxi istedet. Etter mye
leiting og gåing fant vi en taxi. Han førte oss til Y.W.C.A, altså hotellet, mens vi satt baki og var maks turister og
knipset bilder av alt. Visste seg at det var like dyrt som å ta Limmo ;(.

Lite fornøyd med at vi bodde i Slum-Kong, usentralt med et slitent hotellrom slappet vi av i noen timer før vi
la på sprang til en overbefolsom gate. Vi spiste middag på PizzaHut og så på livet og følte stemninga i byen.
Etter det dro vi hjem og lå å halvsom i flere timer å så på KinaTv til vi la oss.

Klokken 10:00 dagen etterpå stod vi opp, dusjet og ordnet oss for å dra til Sentrum-Kong. Etter en kort busstur
fant vi ut at vi faktisk var ganske sentralt plassert og plutselig veldig fornøyd med hotellet. Var kanskje sju timer
på 2 døgn som gjorde alt dårlig? Vi brukte første timen på å gå på promaden og tok bilder, for så å vende inn til shopping
sentrumet. Alle bygningene var veldig høye og nye var under konstuksjon over hele sentrum. Etter litt vandring ga en
liten dame oss massasje-flyer og vi bestemte oss for å ta massasje.

Vi bestemte oss for at de slitne kroppene våre trengte "50min - Full Body Massage", og gledet oss til å nyte massasjen.
We where wrong. Andreas fikk utdelt en gutte-massør, og Rl fikk ei lita thai-dame :(. Visste at massasjen var en ufattelig
smertefull opplevelse. Det var tider smerten var utholdelig, men vi bet tenna sammen og klarte oss igjennom de "50" minuttene
med slåing, knaing, kliping, draing av fingrer og tær og tøying. Da vi var ferdig hadde vi en rar følelse i kroppen.
Rar. Behagelig var kanskje ikke ordet for å beskrive massasjen, men kroppen hadde godt av det, og det hjalp. Føltes godt
etterpå nemelig.

Randi-Lise kjøpte seg "Lost in Hong Kong"-tskjorte, noe som veldig godt beskrev akkurat det vi var. Vi stoppet for å kikke
på kartet, da plutselig noe vi trodde var en hjelpsom mann pekte oss i riktig rettning. Han spurte om vi ville se butikken
hannes, vi ble med. Butikken var en dressbutikk som tilbød skredder-sydde dresser. Vi hørte på hva de sa, mens vi ble
servert Cola. Nam, we like to be papered". Andreas og RL diskuterte om jeg trengte en ny dress. Siden vi skal feire bursdag,
julaften og nyttårsaften mens vi er borte. Fant jeg ut at en nokså billig, skredder-sydd dress var ikke så dumt. Dessuten
var det innlysende at dette var kvalitet på høyt nivå. Andreas valgte kashmir og silke i grått, og ble stilt masse
spørsmål om hvordan han ville at dressen skulle være. Mye måling senere var vi ferdige med både colaen og forbredelsene.
Vi fikk beskjed om å komme 2 timer senere, klokken 1800, for å prøve på en demo av dressen, og ta nye målinger.
Vi dro til Kowloon Park, som var en ganske fin og stor park, med kunst, dyr, fontener, labyrinter, fisker og fugler. Det
var lagt til rette for å slappe av og kose seg, og det var akkurat det vi gjorde. Det òg ta masse bilder. Masse.

Plutselig var klokken straks 18:00 og vi rushet avgårde tilbake til "Rick`s Tailors" for å møte skredderen. Han hadde,
imponerende nok klart å sy en ganske ok-halvferdig dress. Den passet sinnsykt godt, og vi så at den kom til å bli bra.
Etter det var vi sultne og dro for å finne mat.

Mat fant vi. Spaghetti house. Randi-Lise bestilte en pasta m/ scampi, blekksprut-ringa og masse annet. Godt var det. Noe
av det iallefall. Kan vel si det sånn at Blekksprut-ringa ikke akkurat er favoritten til Randi-Lise. Andreas bestilte
Homemade lassagna. Nam. Under maten hadde vi lynkurs i kinesisk med servitøren. NII HAO.

Etter det dro vi hjem. Japp.

Oppdatering for Tirsdag og onsdag kommer i morgen :)

fredag 7. november 2008

Avreise i morgen

Hei,

Da reiser vi om typ. 15 timer. Føles ganske rart å tenke på at på denne tiden i morgen sitter vi på flyet til Hong Kong. Jeg har pakket sånn delvis mens jeg hører på "Land down under", driver å skriver pakkeliste akkurat nå, kan ikke risikere å glemme av noe viktig når vi skal være borte i 4 1/2 mnd.

For those who don't know, Reiserute:

Trondheim-Oslo-London(4timer)-Hong Kong(1uke)-Sydney(fram til mars)-Fiji(4dager)-Los Angeles(1uke).

-Andreas

mandag 3. november 2008

Få dager før avreise



Hei,

Første blogg-innlegg og snart avreise. Vi har da ingenting klart og begynner å bli litt stresset.
Visum og pass er klart, men kofferten står fortsatt tom.

Vi gleder oss sinnsykt mye, men litt skummelt er det å reise ut i den store verden.
Det blir trist å reise fra alle kjente og kjære, men kult å møte nye folk også.

Stay tuned!

-Andreas och Randi-Lise _o/