mandag 29. desember 2008

Juletid i Australia






Hei,

Det er nå lenge siden vi har kommet med blogginnlegg, and for that we apologize. Det betyr ikke nødvendigvis at vi har vært late, men at det har skjedd mye i det siste. Samt at leiligheten vår har blitt local hangout for svensker. De tre som bor her har nemelig 2 venner som bor på hostell i downtown Sydney, og de er her konstant, og ikke nok med det så har en annen kompis akkurat kommet til Australia, så han skal tydeligvis bo her et par dager. Så det er ikke ofte at internett er ledig og det er litt vanskelig å konsentrere seg med å skrive blogginnlegg med 6 svensker vandrende rundt deg og stiller ofte gjentatte spørsmål som:

«Skal ni ute och surfa i dag eller?» ofte etterfulgt med en «Det er bra vägar»
Eller «Skal ni ute och festa», «Skal ni til junctionen». Det og gjentatte fraser er det vi kommuniserer med dem. Hver gang en av oss drikker en cola, oftest Andreas though. Sier de «Cåla !:D» eller om vi går til rommet sier de «Bed bugs! :D».

Anyways, hva har vi gjort den siste tiden? Jo.

Lille juleaften. Lille juleaften var det julegavehandling som stod på agendaen. Jeg tok bussen opp til Westfield, et veldig, veldig stort kjøpesenter og begynte å vandre. Og vandre, og for å være sikker så vandret jeg litt til. Hva i alle verden skulle jeg kjøpe i gave til Randi-Lise? Hun hadde jo vært mindre konkret med hva hun ønsket seg en teite foreldre som svarer «Snille unger». Anyhow, etter 1-1 /2 time vandring begynte jeg å få ideer. Jeg kjøpte da følgende:

4 liter vin, altså goon.
1 stk muffinsform
1 stk muffinspakke
35min Shoulder, neck and back massage.
1 stk bok fra yndlingsforfatteren hennes. «Marian Keyes – Angel»

Kom hjem seint, vi laget spiste mat og så på tv.

Lille juleaften stod jeg opp klokken 8, og snakket med familien på Skype, fikk se juletreet og slikt, skikkelig koselig. Etter det koblet jeg laptopen min opp til Tven og spilte julemusikk og begynte å rydde og vaske til jul. Vi hadde gjort en del på forhånd men ikke tatt svenskenes rot, så det var det vi måtte gjøre juleaften morgenen da. Etter ei lita stund stod også RL opp, vi fortsatte å vaske. Dagen gikk med på å tilbrede kalkun og fløtegratinerte poteter, som foresten var vanskelig å finne og vanskeligere å forklare på engelsk «We're looking for, like, ehm, er, potatoes, in, er, like a sauce, no, more like a cream, made out of, ehm, Milk, its a milkproduct cream, but not really milk, but a like a bi-product, i dont know whats it is called». Etter å ha blitt hendvisst opp rangstigen på Coles, ble vi endelig hendvist til manageren, som endelig skjønte det. Vi så film fram til vi skulle spise, rundt 6 tiden. Maten var god å nokså vellykket, vi åpnet gavene og vendte nesa for å besøke Oda og gjengen oppå i 16manns-huset. Der så vi litt på tv fram til de åpnet julegavene sine. Ganske koselig men uvandt juleaften.

Av Randi-Lise fikk jeg:

1 stk popcorn-boks av plast :D
1 stk popcorn-pakke
1 stk Havanas Flipflops! :D
1 stk 30pakk colabokser
1 stk dvdfilm med «Man on fire» og «Lord of War». 2 utrolig bra filmer

Må si meg godt fornøyd:D

1. Juledag var det ikke noe besøk til bestemor for å spise pinnekjøtt. Men «Sunburnt Christmas», en stor fest nedpå Bondi Beach som vi hadde betalt 65$ hver for. Det hele var en stor skuff og vi tilbringte heller resten av den dagen og deler av kvelden på gresset vedsiden av. Mye koseligere. Var foresten med Oda og gjengen da og. Etter politiet jagde vekk alle, dro vi opp til vår leilighet for å fortsette festlighetene enda litt før vi skulle dra ut. Svenskene var hjemme og alt så til å gå bra. Før vi skulle dra ut skulle jentene opp i huset for å skifte og saker, svenskene spurte om de kunne «Følja med» ut. Vi sa ja. Da vi kom til huset satt vi oss på stua og ventet. Alle untatt svenskene som satt seg på verandaen istedet. Etter en stund hadde jentene ombestemt seg og ville ikke dra ut likevel. Alle var nå i stua. Men hvor var svenskene? De hadde bestemt seg for å gå å snoke igjennom sakene på rommene til jentene. De hadde gått inn og fiklet på ting og begynt å ta hår-produkter da de ble busted av Øyunn, som kastet de ut av rommene. Randi-Lise fikk med seg det her og ba de gå. Mersom «Get the fuck out». De begynt like «Are you kidding? We where only fooling around». Randi-Lise gjentok seg selv med ekstra trykk på ordet Fuck.

Dagen etterpå ble det krangling, hvor de var sure fordi vi hadde blitt sure på dem. Logisk. Vi forklarte dem hvor disrespektfult det var, men de forstod enda ikke hvorfor det var galt. Dumme svensker.

Ellers, så var vi enda ikke kvitt bedbugs, så det kom enda en spraying på lørdagen nå. Fant mange, mange, mange. Håper vi er kvitt dem nå.

-Andreas, som ikke orker å lese gjennom å lete etter feil, så ha meg unnskyldt skrivefeil :D

søndag 21. desember 2008

And so this is christmas?




Hei,

22.Desember og to dager igjen til jul. Føles virkelig ikke sånn, aldri noen gang hatt så lite julestemning i hele mitt liv. Vi er enda bosatt i Warners Ave nr. 10, etter å ha snakket med Karen om utflytting og forklaring på at ting ikke fungerer som det skal, sa hun at det var de som måtte dra, om noen skulle dra, men insisterte på å snakke med de først. Og ting har blitt bedre.

Ellers så går no dagene som vanlig, i dag har jeg, Andreas har gått tur i 5 timer. Bestemte meg for å gå langs kysten på sånn «Beach Walk» som det heter. Startet på Bondi Beach og kom først til Tamarama Beach, en ganske liten strand som visstnok er kjent for delfiner, ikke at jeg så noen men. Så kom jeg deretter til Bronte Beach, en nokså større strand, men ikke langt så stor som Bondi Beach. Etter det var det et par små-strender til jeg kom til en gammel kirkegård, med store monumenter og grav-kammer, med inngang og greier. Pretty neat. Etter det så kom jeg da Til Coogee (uttales Kuh-chi, just so you know). Er egentlig ikke så mye å si, tok meg god tid på veien dit, bestemte meg for å gå på ned-siden av en sti på masse store steiner, etter å ha gått ganske langt kom jeg til en sving, og rett bak der var det 2 nakne jenter, 2 eldre menn og 1 filmkamera, tror jeg presterte å gå inn før innspillingen av en pornofilm. Faktisk. Etter det snudde jeg og tok stien. Tar foresten 2 timer med hurting gange for å komme seg til Coogee da. Iallefall. Da jeg kom hjem spiste jeg og RL taco-rester, yummy :D

Som sagt er det snart jul, og jeg skal skrive jobbsøknad og levere til Blockbuster i morgen, må virkelig få meg jobb nå, i og med at pengene nærmer seg slutten. Yep.

-Andreas

torsdag 18. desember 2008

00:23, 19.12.08

Hei,

Til dere som fremdeles følger med! Har nå okkupert internett og satt meg på rommet. Randi-Lise kikker på noe på pcn sin, vet ikke hva men. Å være så langt borte gir perspektiv på ting, og man lærer seg å verdtsette de små tingene. Som å ha ei myk seng hvor man ikke kjenner jern-fjernene gjennom madrassen. Om man ikke ligger å fordeler hele vekten er det temmelig vondt. Men noe jeg savner mest er at ting er reint, det å få servert middag og få vasket klærne. God-nyhet til mamma er at jeg først nå forstår hva hun har å deale med hver dag, and I promise you, jeg skal bli mye, mye flinkere til å hjelpe til.

I morgen kommer Karen. Karen er hu som leier ut leiligheten til oss. For noen timer siden sendte vi hun melding og spurte om hun kunne komme innom i morgen slik at vi kunne gi henne husleien og diskutere noe med hun. Det kunne vi, og hun spurte når hun skulle komme og hva vi skulle diskutere. Vi svarte at klokken 12 passet bra uten å svare på hva vi skulle diskutere med henne. Hun bekreftet at 12 var et godt tidspunkt for henne også og igjen spurte hva vi skulle diskutere med henne, vi svarte "the situation in the apartment". Vi fortsatte å se på tven da hun plutselig ringte, RL flekket telefonen i ansiktet mitt og sa "HU RINGE! ta den du!" jeg ble satt ut og sa "eeeeeeh". RL tok saken i sine egne hender og svarte. Karen gravde ut hva dette handler om, og vi fortalte henne. Nei, RL fortalte henne at dette ikke fungerte og sa at hun ikke ville ta det over telefon. Hu kom tilbake til meg og sa hva samtalen gikk ut på og mens hun var ON FIRE snakket hun til svenskene om stjeling av maten vår. De har spist opp 2 hele frokostblandingspakker, 2/3 av shampoeen til RL, popcornet mitt og bøffet jevlig av resten.

Så i morgen altså, skal vi snakke med Karen. Kommmer innlegg med utfallet da.

-Andreas "fegis" Grande :D

søndag 14. desember 2008

Surfection



Hei,

Starter med en god nyhet:vi tror vi er kvitt bedbugsa:D
Så nå klarer vi endelig å sove uten å føle at det kryper små ekle bedbugs på oss, for dere virker kanskje ikke dette så stort, men for oss er det rene julaften:P

Som dere vet har vi kjøpt surfebrett, et for vidrekommende slik at vi ikke må kjøpe to. Første gangen vi prøvde var rett å slett umulig. Andreas skulle ut å prøve å padle men ble dratt ut mot klippene og klarte nesten ikke å komme seg inn. Etter en halv time begynte han å komme seg inn. Tror han var sliten da. Jeg holdte meg nære land, men det jeg drev med kan ikke kalles surfing, mere hyling og plasking. Men vi fant ut at det var en vanskelig dag å surfe på siden bølgene kom fra alle kanter. Ikke så fornøyde dro vi hjem.

Neste dag før Andreas sto opp gikk jeg meg en tur langs strande og fant to nye strender veldi nære som vi må dra å utforske en dag. Da jeg kom hjem fikk jeg opp Andreas og ut for å surfe dro vi. Litt morgengretten, men bølgene var perfekte så smilet kom fort fram. Vi kom oss begge opp, men stod ikke så lenge da:P Livet er herlig:D

Siden jeg er litt uheldig av meg så var det jeg som fikk den første "surfeskaden". Mistet brettet og bølge tok tak i det og opp dro det midt i ansiktet mitt. Litt forvirret, men ikke spesielt vondt. Jeg smiler. "Du blør". Så i dag har jeg stor snusleppe og en blå skulder. Me det er bare en del av surfelivet:P

I dag hadd vi tenkt å fortsette vår vei mot å bli proffe surfere, men svenskene sa at der var for store bølger til å sufe. Vi hadde ikke helt trua på disse svenskene, men vi lot brettene ligge hjemme. Da vi kom til stranden var det helt syke bølger og ingen surfere å se. Så for en gang skyld hadde svenskene rett, men vi badet og solet oss.

Jeg fikk pakke:D:D
Til alle som har lyst til å sende noe til oss så tar det mellom 5-10 dager, så bare send:P
Jeg fikk pakke fra mamma med masse godt, julemasipan, julesjokolade, DVD- tre raske menn og et kort. Digg:D:D skal prøve å spare litt, men lover ingenting. Takk mamma<3

Vi har vert borte i over en måned nå, rart, spesielt nå som det nærmer seg jul. Tror ikke vi for like god julemat her, spesielt siden ingen av oss kan å lage pinnekjøtt, men vi finner sikkert på noe. Om pengene strekker til så er det bare ca 3 måneder til vi kommer hjem. Kanskje før om det ikke ordner seg med jobb snart. Men noe Andreas har lært meg på denne turen er " d årne sæ shu r-l" Det har vært Andreas som har vert flinkest å skrive blogg, men jeg skal prøve å bli flinkere.

- Randi-Lise

lørdag 13. desember 2008

When it rains, it pours

Hei,

When it rains it pours. Mye har skjedd siden vi sist blogget. Vi innså hvor håpløs jobben for FoxTel var og alle sa at vi burde slutte. Så vi sluttet. Samme dag, tirsdag, bestemte vi oss for å faktisk gjøre noe vi lenge hadde snakket om. Yup. Kjøpe surfebrett. Vi dro til «Dripping Wet», en surfebutikk lokalisert på Bondi Beach. Etter litt kikking fikk vi hjelp av en old-school surfekis som tydeligvis eide butikken. Han var veldig hjelpsom og viste oss to fine brett. Bare surfebrettet kostet 450$. Men vi fikk med finner, fot-bånd, 2 vokseting, bære-bag og selvfølgelig gratis montering av alt for den lekne sum av 400$. Smooth. Maks happy dro vi hjem for å skifte for så å dra ut å surfe.

Da vi kom til stranden bestemte vi oss for å sette oss ned litt og se på de gode surferne, og de ikke alt for gode surferne. Så var det tid for å prøve selv, vi gikk ut i vannet. Kaldt. Og lang-grundt. Så vi måtte gå ganske langt i bølgene før vi kom oss OK-passe langt ut. Det var vanskeligere enn vi trodde. Vi ville jo ikke være ny-begynnere og kjøpe et alt for stort mjukt brett. Dessuten tenkte vi at vi skulle surfe litt, så vi måtte jo ha noe å vokse på slik at vi slipper å kjøpe 2 brett hver liksom. Som sagt var det veldig vanskelig og vi hadde nok trøbbel egentlig med å holde balansen under padlingen. Noe som gjorde det ekstra vanskelig var at bølgene var skjeve, ujevne og generelt ekkel. Pluss de irriterende folket som badet over alt. Argh. Etter en times tid padling/surfing var vi ganske så sliten så vi dro opp å chillet på stranden.

Onsdag. The Eastern. Ute-dag. Egentlig ikke så mye å si sånn egentlig. Vi dro no ut, hadde det artig , dro hjem og spiste taco-rester. Svenskene var som vanlig hjemme, og sa «Shhh, tystnad» hver gang vi snakket. Irriterende med tanke på hvor mye høy musikk de har spilt mens de har drukket. De har vel fått 5 klager fra naboene eller noe sånt, uten at vi har sagt et ord. Men sekundet vi snakker med de kikker på tv begynner de å hysje oss. Grr. De er foresten alltid hjemme. Alltid.

På onsdag ja foresten var bedbugs-mannen her for spray NUMERO DOS. Altså nummer 2. Tror dere vi var kvitt Bed bug'ene da? Oh no. They where still alive and sucking our precious blood. For å forsikre oss om at de var helt borte så gikk vi gjennom senga nøye med lommelykt (den ble hendig) og fant 12 levende bedbugs full av blod. Når vi drepte dem sprutet det ut blod. Vårt blod. Og det luktet litt som. Hva skal jeg si? Litt jern egentlig, bare eklere. Overalt langs sengekanten osv fant vi egg og blodrester. Masse. Og enkelte sånn bol, men 2-3 store bedbugs, masse egg og et par små. Prøver å beskrive så detaljert jeg kan, men ingenting klarer å beskrive hvor helt utrolig ekkelt det faktisk er. Ganske nasty å tenke på at de har krabbet over hele kroppen vår og sugd blod. Vi håper nå at vi er kvitt dem, for med 100-150 stikk som klør skikkelig sier det seg vel selv at vi er LEI. Ja foresten, så kan bed bugs leve opp til 1 uke etter spraying, så hvem vet om vi noen gang blir kvitt dem?

As I said, when it rains, it pours. Japp. Det regner så bøtter OG spann. Seriøst. Så vi har nå gjemt oss under dyna med hver sin PC og kikker på Heroes sesong 1. Props til brosjan som har ordnet med filmer og tv-serier til oss. GID!<3

Peace out, A-town.

mandag 8. desember 2008

Men at work

Hei,

Klokken er nå 22.25 mandag 8. Desember. Det er 16 dager igjen til jul. Slik føles det ikke. Vi er enig om at vi føler oss, ikke døgnvill, men årstidsvill. Det er sommer og varmt, men det skal liksom være kaldt og sludd. Slik det har vært de 18 tidligere årene i våre liv. 0 julestemning, til tross for julepynt og julenisser overalt.

Vi har hatt første dag på jobb i dag. Vi stod opp klokken halv 11, dusjet og ordnet oss og vendte nesa mot Central. I 12-tiden var vi framme, vi kjøpte oss frokost på subway og spiste den i parken. Etter det var det on. Bam.

Long story short, klokken er nå 22:32, jeg har vært hjemme 30min ca, men Randi-Lise er enda ikke kommet hjem. Slik skal vi holde på i 6 dager for å tjene 200$.

10 timer hver dag.
60 timer uken.
200$ uken.
3,3$ pr. Time.

= 16 Kr,- pr. time

Jobben går ut på at vi for et kart hvor det er en hel del adresser, jobben vår er å ringe på å si:

«Hello! How are you?»

«Good»

«Great. My name is Andresen/Randi-Lise, and im from FoxTel. The reason I`m here is to let you know that this whole buildning has been upgraded to recieve HD and digital television. Have you managed to book in yet?»

«Sorry, We're not interested»

«Okey. Have a nice day!»

Verdt det? But no. Men så flinke som vi er skal vi give it another go. Men jeg vurderer sterkt å ta meg jobb på Mcern neddi gata! Fikk nettopp melding av Randi-Lise om at bussene ikke går lengre, så hun må gå hjem. Ca 30min gåtur det, I feel sorry for her. Så nå skal jeg stikke bort på pizzasjappe og bestille en XL Margharita with ham.

Pizzasjappa var stengt, så jeg måtte gå skikkelig langt på jakten på mat. Jeg fant ei kebab sjappe og bab ble det.

Sånn ellers får vi stadig nye stikk. Them bedbugsES you know. I og med at det kan ta opp til 9 dager før et stikk vises så har vi ikke peiling på om vi er kvitt dem eller ikke, lei av å kløinga er vi allefall.

Lots of luv from FoxtelARBEIDERAN RAN-DY-LAIS AND AN-DREI-AS

onsdag 3. desember 2008

There's nothing like waking up with a cockroach in your mouth


Hei,

First things first, beklager så veldig for at vi ikke har blogget på et par dager. 6 dager! sa min bror. Secondly, våknet Andreas med en kakkerlakk klokken 06:30 i dag. Deilig å kjenne en typ. 5 cm kakkerlakk som spreller i munnen. Ble greit sulten ja.


The attack of the bedbugs.

«Veggdyr, (vegglus) (Cimex lectularius) tilhører gruppen Cimicdae og er en blodsugende tege. Det lever som parasitt og suger blod fra mennesker og har vært et kjent og plagsomt dyr for mennesker i alle tider. Omtrent slik som myggen, stikker veggdyret et tynt sugerør eller sugesnabel inn i menneskehuden for å suge blod. Oftest på steder som er udekket av klær, som på armer, bein og hals. Et voksent veggdyr bruker mellom 3-5 minutter på å suge et blodmåltid. Bakkroppen svulmer opp og blir mørk på farge. På grunn av blodet. Hunnen er avhenging av et blodmåltid for å kunne legge egg. En hunn kan legge mellom 200-500 egg. Man kan få opp til 500 bitt på èn natt»

Jeg og Randi-Lise har et sted mellom 50-100 bitt hver. De klør mye mer enn myggstikk og varer mye lengre enn myggstikk. Det kommer skadedyr kontroll og sprayer hele leiligheten snart, men vi vet ikke når. Vi har akkurat vært på apoteket og fått oss medisin mot stikkene. Halv 3 kommer de fikk vi nettopp vite. Klokken er nå 12:23, og vi vil gjerne være her når de kommer. 'Cause we have questions. Lots. Like, hva skal vi gjøre med klærene? Må til for at bugsa dør liksom?

Other than that så har vi vært på et veldig vellykket surfekurs, det var utrolig artig og gleden av å ri en bølge helt inn til stranda var priceless. Eller, riktigere sagt 79$, men you get the picture. Vi har bestemt for faktisk ta steget til å kjøpe og surfebrett og begynne å surfe hver dag.

På tirsdag hadde jeg bursdag for første gang i mitt liv om sommeren faktisk! Var veldig rart og føltes ikke helt som om jeg hadde bursdag. Vi brukte dagen på surfebrett window-shopping og jobbintervju.

Jobbintervjuet var anderledes en noe annet vi har vært på. Vi møtte en liten fort-snakkende kar med navn Ross. Vi fylte ut noen skjema hvor vi skulle skrive litt generel informasjon samt jobberfaringer. Etter det ble vi visst rundt på "The smart group", som tydeligvis ble grunnlagt av tò noen-og-tyve-åringer. Anyways. Vi fikk jobben.

Så om 2 timer skal vi på kurs i downtown Sydney, spent og nervøs beskriver vel følelse vi føler nå. Det òg sult. Jeg er sinnsykt sulten nå, them cockroaches sure know how to make you hungry. RL spanderte foresten middag på bursdagen min. Så snill hun er :D! Var veldig koselig og godt !

Det har også flyttet inn folk i leiligheten! 3 gutter fra svergie, så vi bor ikke lengre alene =(.

Ok. Da har jeg dekket surfing, bursdag, kakkerlakk, bedbugs. Noe jeg har glemt?
Ja, jo. Takk for alle koselig bursdaghilsene!

Nå skal jeg rusle bort til butikken og få i meg noe mat, så blogg you laterz aligatorz.

-19åringen.